Ben je leergierig, kun je zelfstandig werken en goed omgaan met vrijheid? Ben je nieuwsgierig, creatief en wil je (leren) eigen keuzes maken? Dan is @Forum-bovenbouw misschien wel iets voor jou! Wij zijn een eigentijdse, kleinschalige afdeling van Mariënburg waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en een goede voorbereiding op de examens en de vervolgopleiding.

Eigen afdeling in Mariënburg

@Forum heeft een eigen plek in Mariënburg met lokalen en een leerplein. Alles is dus dichtbij elkaar, waardoor je veel klas- en jaargenoten ziet en ook de leraren, jouw coach en de decaan gemakkelijk kunt aanspreken. Op het leerplein kun je samen of individueel met schoolwerk bezig. Elk vak heeft planners zodat je zelf je weektaak in kunt plannen. Je werkt met de laptop en met leerboeken. Naast de lessen bieden we in de middag ook begeleidingsuren aan om jou te helpen met de weektaken.

Zelfstandig werken

Op @Forum kun je zelf veel keuzes maken. Je hebt vaste instructie-uren voor elk vak, maar je hebt ook leerpleinuren waar docenten van verschillende vakken aanwezig zijn en waar je meer eigen keuzes kunt maken om met de weektaken aan de slag te gaan, individueel of samen. Zo kun je zelf bepalen waar je meer en minder tijd aan besteedt. Er is een afwisseling van toetsen, opdrachten en presentaties waarin je je creativiteit kwijt kunt. In de eindexamenklassen wordt ruimte gemaakt voor eindexamentrainingen van de vakdocent. 

Projecten

Natuurlijk is het werken op school belangrijk maar we besteden ook veel aandacht aan wat er in de maatschappij gebeurt op het gebied van kunst, cultuur en sport. We gaan erop uit en organiseren projecten die je nodig hebt voor het hbo en de universiteit. Op @Forum is er een leerlingenpanel dat meepraat over het onderwijs.