Op onze sfeervolle school, die staat voor persoonlijke aandacht, betrokkenheid en actieve begeleiding leer jij jezelf echt kennen. Onze relatie met jou als leerling staat altijd voorop. Pas als we weten wie jij bent, kunnen we je optimaal uitdagen en stimuleren. We kijken naar je talenten en ambities en spelen daar vervolgens op in. We hebben op Mariënburg prachtige science-labs voor de bètavakken, mooie praktijklokalen voor de creatieve vakken en schitterende sportfaciliteiten voor zowel binnen als buiten. Onze school biedt onderwijs voor havo en vwo. Het eerste jaar volg je veel lessen op ‘Klein Mariënburg’ aan de Knoopstraat, op loopafstand van hoofdlocatie Mariënburg. Wil jij ons én jezelf leren kennen? Kom dan naar onze voorlichtingsmomenten of ga naar onze website of app.

De sfeer op onze school

Op Mariënburg geloven we dat iedereen talenten heeft die belangrijk zijn in onze samenleving. Die samenleving verandert voortdurend. Daarom leren we je hoe jij jouw talenten kunt ontwikkelen en hoe je deze in kunt zetten en daardoor mee kunt bewegen in die stroom van veranderingen.

Opleidingen

De havo duurt vijf jaar en bereidt je voor op het hbo. Het atheneum duurt zes jaar en bereidt je voor op de universiteit. Je start bij ons meteen in een havo- of een atheneumklas.

Cambridge English

Bij ons op school kunnen leerlingen havo zich aanmelden voor ‘Cambridge English’. Het uiteindelijke doel van ‘Cambridge English’ is het bereiken van een hoger niveau van de beheersing van de Engelse taal en daarmee vergroot dit de kansen bij een vervolgstudie of werk. Dit kan zowel voor havo als voor atheneum. Klik hier voor meer informatie over Cambridge English

Havo XL

Heb jij een havo/vwo-advies en de ambitie om naar vwo te gaan? Dan kun je op onze havo in de XL-klas terecht. Bij alle vakken leggen we de lat wat hoger om te ontdekken of een vervolg op het atheneum voor jou kansrijk is. Klik hier voor meer informatie over Havo XL

Klein Mariënburg

Voor de eerste klassen havo en atheneum is er een thuisbasis op “Klein Mariënburg” aan de Knoopstraat. “Klein Mariënburg” staat voor kleinschalig, overzichtelijk en eigentijds onderwijs en is gesitueerd op loopafstand van de hoofdlocatie aan Achter de Hoven. 

Een fijne leeromgeving in een overzichtelijke setting en een zachte landing na de basisschool. “Klein Mariënburg” staat voor meer persoonlijke aandacht met volop ruimte voor actieve werkvormen! 

Atheneum klas 5 en 6

Met ingang van het schooljaar 2019-2020 hebben de leerlingen van atheneum 5 en 6 hun thuisbasis op de ‘Mariënburg Academie” aan de Schrans 5. Deze locatie staat voor onderwijs in een duurzame, veilige, stimulerende en inspirerende leeromgeving. De naam, Mariënburg Academie, is een toespeling op de koppeling met en overgang naar het wetenschappelijk onderwijs.

Op de Mariënburg Academie willen we onderwijs verzorgen met een knipoog naar de universiteit en naar de wereld van de wetenschap. De leerlingen hebben een ‘eigen’ plek waar ze twee jaar lang kunnen werken aan een goede voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs. Doordat we met een relatief kleine groep mensen werken zijn de lijnen kort en hebben we oog voor elkaar; belangrijke voorwaarden om veilig en optimaal te kunnen leren.