Welkom in de Mediatheek!

Leren en huiswerk maken

De Mediatheek heeft 28 studieplekken met een vaste pc. Daarnaast zijn er 20 plekken om individueel of in een groepje te werken. Op het podium in de mediatheekruimte vind je bovendien het Leerplein met 22 individuele studiecabines. In de gehele ruimte streven we naar een rustige, prettige werksfeer. We gaan er dan ook vanuit dat iedere leerling zich houdt aan de ’10 van Mariënburg’.

Collectie boeken

In de Mediatheek van Mariënburg vind je een ruime collectie recente, populaire jeugdliteratuur in het Nederlands en Engels. Natuurlijk ontbreken ook de klassieke titels niet. Verder staan er veel informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van werkstukken. Ook lenen we dvd’s en foto-/filmapparatuur uit.

Verder kun je bij ons printen, kopiëren, scannen en papier snijden/nieten/perforeren. Kantoorartikelen zoals gekleurd papier of mapjes zijn aan de balie te koop. En uiteraard kun je bij ons terecht voor een koptelefoon, schaar en lijm, stiften en potloden.

Lenen bij de Mediatheek

Je leent maximaal één boek per taal. De uitleentermijn is twee weken, maar je kunt je boek nog wel verlengen (tenzij deze is gereserveerd). Daarnaast kun je informatieve boeken/dvd’s lenen. Een laptop lenen is mogelijk, maar alleen voor gebruik in de mediatheekruimte.

Lenen doe je met je schoolpas of de Aura App. Instructies voor het downloaden van de Aura App vind je bij de balie van de Mediatheek. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van de items die je hebt geleend. Ben je ziek? Verleng via de Aura App. Lukt dit niet, stuur dan een mail naar mediatheek@cvo-nf.nl !

De Aura App is de appversie van de catalogus van de Mediatheek. Daarin vind je de gehele collectie boeken en andere materialen. Een kijkje nemen in de catalogus? Klik dan op deze link: AuraICX (auralibrary.nl) .

Toch te laat?

Laat de boete niet verder oplopen! De boete is 10 eurocent per schooldag. Vakanties en weekends rekenen we dus niet mee. Betalen kan bij de balie met cash geld (gepast hoeft niet) of met pin. Heb je een flinke boete maar lever je je boek niet in? Dan krijg je een factuur thuisgestuurd.

Een boek winnen?

Doe mee met onze ‘Boek van de maand’ – acties! Kijk voor meer informatie op de infoschermen in school of kom langs in de Mediatheek. Zelf een leuk idee voor de aanschaf van een boek? Mail deze titel dan naar bovenstaand e-mailadres!

Leerplein

Op het podium van de Mediatheek bevindt zich het Leerplein. Daar meld je je als je begeleiding nodig hebt bij leren of huiswerk maken. Of als je graag gebruik wilt maken van een individuele studiecabine. Heb je een laptop nodig voor gebruik binnen of buiten de Mediatheek? Je kunt er eentje lenen op het Leerplein.

Vragen?

Kom gerust bij ons langs. De Mediatheek is iedere schooldag geopend van 8.30 – 15.45 uur.