Welkom in de Mediatheek!

Leren en huiswerk maken

De Mediatheek heeft een aantal zitplekken om te lezen, leren of huiswerk te maken. We streven naar een rustige, prettige werksfeer. We gaan er dan ook vanuit dat iedere leerling zich houdt aan de ’10 van Mariënburg’.

Collectie boeken

In de Mediatheek van Mariënburg vind je een ruime collectie recente, populaire jeugdliteratuur in het Nederlands en Engels. Natuurlijk ontbreken ook de klassieke titels niet. Verder staan er veel informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Ook lenen we dvd’s en foto-/filmapparatuur uit. Een laptop bij ons lenen kan, maar alleen voor gebruik in de mediatheek.

Kantoorartikelen zoals gekleurd papier of mapjes zijn aan de balie te koop. Papier kun je bij ons snijden/nieten/perforeren. Tot slot kun je bij ons terecht voor een koptelefoon, schaar en lijm, stiften en potloden.

Lenen bij de Mediatheek

Je leent maximaal één boek per taal. De uitleentermijn is twee weken, maar je kunt je boek nog wel verlengen (tenzij deze is gereserveerd). Daarnaast kun je informatieve boeken/dvd’s lenen. Lenen doe je met je schoolpas of de Aura App. Instructies voor het downloaden van de Aura App vind je bij de balie van de Mediatheek. Je blijft zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van de items die je hebt geleend. Ben je ziek? Verleng via de Aura App. Lukt dit niet, stuur dan een mail naar mediatheek@cvo-nf.nl !

De Aura App is de appversie van de catalogus van de Mediatheek. Daarin vind je de gehele collectie boeken en andere materialen. Een kijkje nemen in de catalogus? Klik dan op deze link: AuraICX (auralibrary.nl) .

Toch te laat?

Laat de boete niet verder oplopen! De boete is 10 eurocent per schooldag. Vakanties en weekends rekenen we dus niet mee. Betalen kan bij de balie met cash geld (gepast hoeft niet) of met pin. Heb je een flinke boete maar lever je je boek niet in? Dan krijg je een factuur thuisgestuurd.

Vragen?

Kom gerust bij ons langs. Kijk voor actuele openingstijden op de deur van de Mediatheek.