Op de middelbare school bereiden leerlingen zich voor op hun toekomst. Daarbij is de kennis over de verschillende vakken natuurlijk belangrijk en de vaardigheden om je schoolwerk goed te kunnen doen. Het is minstens zo belangrijk dat je erachter komt wie je zelf bent, wat je belangrijk vindt en wat je goed kan, wat je kwaliteiten zijn. Deze kennis heb je nodig om goede keuzes te kunnen maken voor je toekomst; keuzes rondom studie en beroep. Dit is een ingewikkeld proces waar je samen met je mentor en de decaan vanaf klas 3 continu aan werkt in het LOB-programma (LOB = Loopbaanoriëntatie en -begeleiding) met behulp van de digitale methode Droomloopbaan. Hierin kun je na je eindexamen de reis teruglezen die je hebt afgelegd om tot je studiekeuze te komen. 

In klas 3 kies je een profiel, een samengesteld vakkenpakket dat bij jouw interesses en kwaliteiten past. Je kan kiezen uit 4 profielen via het profielkeuzeformulier (klik hier). Dit proces wordt ondersteund door, onder andere, het maken van opdrachten, excursies naar de NHL/Stenden of RUG en een meeloopdag beroepen. 

In de bovenbouw ga je onder leiding van je mentor en de decaan op zoek naar de studie die bij je past. Hiervoor maak je opdrachten, bezoek je open dagen/meeloopdagen en doen we activiteiten zoals Studievoorlichting op de NHL/Stenden, studiekeuzeworkshops en excursies naar Hoge scholen en Universiteiten buiten Friesland.